+32472692091


Rue Jean Vinois 30, 7890 Ellezelles Belgïe


barazelles@gmail.com


www.barazelles.be

Wijntrip 2: la route des grands vins

Nu het plan “Barazelles” in werking was getreden, stonden we te popelen om nieuwe wijnhuizen en hun bijhorende wijnen te ontdekken. Op deze trip stonden volgende zaken op de planning: Marsannay, Meursault, Saint-Véran, Givry, Alba en Barolo. Aangezien we slechts 4 dagen hadden om onze drukke planning af te werken, stonden we op vrijdag 21 juli om 11u reeds bij onze eerste afspraak: Domaine Fougeray de Beauclair in Marsannay.

Ondanks het feit dat dit de eerste stop was, werden we onmiddellijk verwend met de kwaliteit van dit familiewijnhuis: we besloten om de Bourgogne Aligoté en de Marsannay Saint-Jacques mee te brengen voor de wijnbar. Ook de volgende afspraken waren stuk voor stuk een schot in de roos: Domaine Bellang in Meursault en Domaine Les Deux Roches in Saint-Véran.

 

 

 

 

Na een zalige nacht in de Côte du Rhône, reden we verder naar een indrukwekkend wijnhuis in het Italiaanse Alba: Bosca. Een wijnhuis dat voor ons te ver afligt van de familiale wijnhuizen waar we graag mee willen samenwerken, maar een rondleiding die meer dan de moeite waard was!

 

 

 

Van Alba reden we door naar Barolo en verbleven we opnieuw onder de goede zorgen van wijnhuis Camerano. We hadden een afspraak met Angelo Veglio, het wijnhuis van de Barolo die we op de vorige trip hebben ontdekt. Reeds 5 generaties maakt deze familie wijn en dat is er aan te merken: de ongedwongen sfeer, de karakteristieke smaken en af en toe een oma of opa die eens komt binnenvallen! Kortom, een wijnhuis naar ons hart!

 

 

Vooraleer we de volgende dag terug richting Bourgogne reden, hadden we ook een afspraak bij Germano. Opnieuw kwamen we terecht bij een opa die na 4 generatie de fakkel aan zijn zoon had doorgegeven. De Barolo die we hier ontdekt hebben, is er echt één om intens van te genieten. De jovialiteit en vriendelijkheid van opa Germano, kan dit alleen maar versterken.

Terug in Bourgogne klopten we aan bij Domaine Mouton voor een nieuwe lading van hun fantastische wijn en reden we door naar Meursault voor een afspraak bij Domaine Ropiteau. Hier ontmoetten we een fantastische wijnkenner die beloofd heeft om binnenkort eens naar Barazelles te komen om zijn kennis te delen! Een ongelofelijk interessant persoon waar je naar kan blijven luisteren – een avond dus waar je moet bij zijn!

De buit van deze trip: Domaine Fougeray de Beauclair, Domaine Bellang, Domaine Les Deux Roches, Domaine Mouton voor Bourgogne en Camerano, Germano, Paolo Manzone, Angelo Veglio voor Piëmonte.

No Comments

POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.