+32472692091


Rue Jean Vinois 30, 7890 Ellezelles Belgïe


barazelles@gmail.com


www.barazelles.be

Wijntrip 1: de ontdekking van Barolo

Toen we op ons jaarlijks reisje naar Seborga in Italië vertrokken, hadden we nooit gedacht dat dit de start zou zijn van Barazelles.

We hadden voordien wel een afspraak gemaakt met een lokale wijnboer in Ventemiglia, die met zijn Selvadolce een 100% biodynamische wijn op de markt heeft. Het verhaal, de locatie en de passie van deze wijnboer, deed ons verlangen naar meer. Op de voorlaatste dag kregen we dan ook plots het idee om eens via Barolo te rijden en zo de oorsprong van onze lievelingswijn te ontdekken.

 

 

Wat Barolo voor ons in petto had, konden we nauwelijks verwachten! Het pittoreske dorpje, de supervriendelijke mensen, het heerlijke eten en uiteraard de zalige Barolo-wijn! We verbleven in een agriturismo waar ze ook zelf fantastische wijnen maken: onze Camerano Barolo’s hebben we hier ontdekt! Onderweg naar een afspraak op het wijndomein van Paolo Manzone, moesten we helaas vaststellen dat we naar België zouden terugkeren met 1 koersfiets minder.

  

Gelukkig kon de behulpzaamheid en warmte van Luisella onze gedachten verzetten en leerden we hier o.a. de Luvi, de Barbaresco en de Arneis kennen: stuk voor stuk wijnen met een eigen karakter en met liefde gemaakt door Paolo Manzone zelf! Terug in het dorpje Barolo ontdekten we onder andere het wijnhuis Germano en de Barolo van Angelo Veglio. Ongelofelijk hoeveel wijnen er hier te beleven zijn! Jammer genoeg bleven we maar 1 nacht maar 1 ding stond vast: hier zien ze ons zeker terug!

Onderweg van Barolo naar Ellezelles besloten we om nog een tussenstop te maken in Givry en maakten we een afspraak bij Domaine Ragot en Domaine Mouton. Hoewel de Bourgogne-wijnen een aanpassing waren na het geweld van de Barolo’s, vielen ook deze bij ons in de smaak! Vooral de Givry 1ier Cru van Domaine Mouton kon ons zodanig bekoren, dat we besloten onze koffer verder aan te vullen.

De buit van deze trip: Paolo Manzone, Camerano, Germano, Angelo Veglio voor Piëmonte en Domaine Mouton voor Bourgogne.

 

No Comments

POST A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.